balsamicoparels
Nieuw kopje
Nieuwe tekst
bladerdeeg
zelf bladerdeeg maken
Broodje burata, salami en rucola salsa
Bruscetta met citroenricotta
Bruscetta met citroenricotta. Ricotta luchtig slaan.
Zie receptje opgeslagen op insta bij recepten van Lynn van Voorst
Burata met vijgen en hazelnoot a la Maison rose
Caprese met perzik
champignon in gorgonzolasaus
a la villa Rozenrust
citroen salie spagetti
citroen salie spagetti met een beetje roomsaus en geroosterd amandelschaafsel
elderflower spritz
St Garmaine of elderflower limonadesiroop
Prosecco
Spa rood
gele curry
Curry
• Rijst
• Curry paste
• Ananas
• Kokosmelk
• Creme fraiche
• Paprika
• Ui
• Ketoembar
• Knoflook
Gnocchi gevuld met truffel en parmigiano
a la villa rozenrust, met salieboter
gnocchi met gegrilde paprikasaus
Gnocchi met gegrilde paprikasaus van Pien. Foto uit boek van Lies.
Ijs met amaretto
Ijs met amaretto, kleine amarettini koekjes. Evt icm koffie a la affogato?
kaaskrokketjes
van Tobias Camman uit 'Voer'
lasagna zalm
Receptje van mama
Lasagna-zalm
• Lasagnabladeren (evt vervangen door courgette plakken)
• Courgette
• Sla
• Begamel saus
• Zalm
• kaas
Limoncello bavarois
Limoncello bavaroise met cantuci kruimels en meringue
zelf bedacht
meloen ham bonbon
NAsi
Nasi
• Rijst
• Nasikruidenmix
• Nasigroentenzak/ ui en prei
• (Vlees/hamblokjes)
• Kroepoek
• Gebakken uitjes
• Ei
• satesaus
pasta al limone
Nieuw kopje
Nieuwe tekst
Pasta met brie en gecarameliseerde ui
Voor 4 personen, receptje van Pien
Ingrediënten
4 witte uien
2 el roomboter
10 gr verse tijm, fijngesneden
10 gr verse salie, fijngesneden
1 brie van 175gr, korst verwijderd
120 ml kookroom
snufje nootmuskaat
20 gr parmezaan, en beetje extra ter garnering
400-500g tagliatelle of pappardelle
peper/zout
Bereiding
1) Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de roomboter in een pan. Voeg de uien toe en bak even mee. Zet het vuur laag en laat de uien minstens een half uur zachtjes bakken. Schep regelmatig even om, zodat ze niet aanbranden. Als de uien bijna klaar zijn, voeg je de fijngesneden salie en tijm toe en bak je dit nog even mee.
2) Als de uien bijna klaar zijn, kook je de pasta. Giet af, maar bewaar een kopje pastawater.
3) Verwarm ondertussen de room in een pannetje. Als de room wat ingedikt is, voeg je de brie toe en laat je deze helemaal in de room smelten. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper, zout en de parmezaanse kaas.
4) Meng de pasta met de briesaus. Voeg indien nodig wat pastawater toe om de saus mooi te laten binden. Schep de gekarameliseerde uien er door. Verdeel over de borden en top af met extra parmezaan.
portobello gorgonzola
Nieuw kopje
Nieuwe tekst
rode bieten risotto
Rode bieten risotto
• Risottorijst
• Bietjes
• Knoflook
• Ui
• Wijn
• Garlan/ricotta
rode kool met kaneel en gehakt
- Rode kool
- Kaneel
- gehakt
- Aardappeltjes
- Peer/appel
rode portsaus
150 ml rode port
1 sjalot, gesnipperd
2 takjes tijm
1 sinaasappel
1 tl citroensap
250 ml kalfsfond
Szechuanpeper
Cayennepeper
Bereiding
Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
Schenk hier de kalfsfond bij en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en structuur van de saus.
Zeef de saus en breng op smaak met szechuanpeper, cayennepeper en zout.
Als het lang duurt voordat het dik wordt, kun je er een beetje maïzena aan toevoegen en goed roeren
Tomatentaartje met pesto van ovengedroogde tomaatjes, zeekraal en basilicummayonaise
Recept van Milcah (BBB kerstdiner 2023)
RECEPT TOMATENTAARTJE:
Tapenade:
- 1 potje zongedroogde tomaten of zelf ovengedroogde tomaten (ca. 200g)
- 1 knoflookteen
- 35 gram pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Flinke scheut olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
Alles in een keukenmachine mieteren en blenden. Als je de tomaten nog zelf in de oven wil drogen moet je ze ca. 5-7 uur drogen in een oven op 80 graden. Op smaak brengen met zout en peper.
Bladerdeegtaartjes:
- Verse bladerdeeg
- Zwarte sesamzaadjes (bij sushiafdeling in de super)
- 1 ei
Rondjes snijden van ca 10-12 cm diameter, dan besprenkelen met sesamzaad en afbakken in de oven gedurende 12-15 minuten op 180 graden. Haal ze op de helft vd tijd eruit en druk ze plat zodat ze gelijkmatig garen.
Gemarineerde tomaatjes en mozzarella:
- Mozzarellabolletjes
- Gekleurde cherrytomaten
- Basilicum
- Witte balsamico
- Zout en peper
- 1 teen knoflook
Tomaatjes halveren, marineren met een geperst teentje knoflook, zout, peper, en een klein scheutje (ca. 1 el) witte balsamico en gesnipperde basilicum. Laat minstens 15 min staan!! Mozzarella mag erbij maar kan ook los.
Basilicummayo:
- https://simoneskitchen.nl/basilicum-mayonaise-supersnel-en-zomers/
OPDIENEN:
- Bladerdeegtaartje besmeren met tapenade
- Gemarineerde tomaatjes erop arrangeren
- Zeekraal en zeewier als garnering toevoegen
- Toefjes basilicummayo of pesto mayo toevoegen
Tonijnsteak met pistache korst
a la villa rozenrust
beetje wortel en brocolli erbij
vijgentaart
vijgentaart Esther
vitello tonato
Nieuw kopje
Nieuwe tekst
YAkitori spiesjes
receptje Philine
zalm gevuld met ricotta, feta, citroen
Zalm uit de oven, gevuld met citroen, ricotta, feta mengsel, spinzaie en dijon mosterd. Dichtklappen, inmeren met olijfolie en aftoppen met dille. 20 min op 220 gr. Naar een recept van @sannevloet. Foto van gerecht als screenshot in foto's 4 januari 2024.