000 uit te proberen recepten

Nog geen tags

balsamicoparels

Nieuw kopje

Nieuwe tekst

bladerdeeg

zelf bladerdeeg maken

Broodje burata, salami en rucola salsa

Bruscetta met citroenricotta

Bruscetta met citroenricotta. Ricotta luchtig slaan.

Zie receptje opgeslagen op insta bij recepten van Lynn van Voorst

Burata met vijgen en hazelnoot a la Maison rose

champignon in gorgonzolasaus

a la villa Rozenrust

citroen salie spagetti

citroen salie spagetti met een beetje roomsaus en geroosterd amandelschaafsel

elderflower spritz

St Garmaine of elderflower limonadesiroop

Prosecco

Spa rood

gele curry

Curry

• Rijst

• Curry paste

• Ananas

• Kokosmelk

• Creme fraiche

• Paprika

• Ui

• Ketoembar

• Knoflook

Gnocchi gevuld met truffel en parmigiano

a la villa rozenrust, met salieboter

gnocchi met gegrilde paprikasaus

Gnocchi met gegrilde paprikasaus van Pien. Foto uit boek van Lies.

Ijs met amaretto

Ijs met amaretto, kleine amarettini koekjes. Evt icm koffie a la affogato?

kaaskrokketjes

van Tobias Camman uit 'Voer'

lasagna zalm

Receptje van mama

Lasagna-zalm

• Lasagnabladeren (evt vervangen door courgette plakken)

• Courgette

• Sla

• Begamel saus

• Zalm

• kaas

Limoncello bavarois

Limoncello bavaroise met cantuci kruimels en meringue

zelf bedacht

NAsi

Nasi

• Rijst

• Nasikruidenmix

• Nasigroentenzak/ ui en prei

• (Vlees/hamblokjes)

• Kroepoek

• Gebakken uitjes

• Ei

• satesaus

pasta al limone

Nieuw kopje

Nieuwe tekst

Pasta met brie en gecarameliseerde ui

Voor 4 personen, receptje van Pien

Ingrediënten

4 witte uien

2 el roomboter

10 gr verse tijm, fijngesneden

10 gr verse salie, fijngesneden

1 brie van 175gr, korst verwijderd

120 ml kookroom

snufje nootmuskaat

20 gr parmezaan, en beetje extra ter garnering

400-500g tagliatelle of pappardelle

peper/zout

Bereiding

1) Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de roomboter in een pan. Voeg de uien toe en bak even mee. Zet het vuur laag en laat de uien minstens een half uur zachtjes bakken. Schep regelmatig even om, zodat ze niet aanbranden. Als de uien bijna klaar zijn, voeg je de fijngesneden salie en tijm toe en bak je dit nog even mee.

2) Als de uien bijna klaar zijn, kook je de pasta. Giet af, maar bewaar een kopje pastawater.

3) Verwarm ondertussen de room in een pannetje. Als de room wat ingedikt is, voeg je de brie toe en laat je deze helemaal in de room smelten. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper, zout en de parmezaanse kaas.

4) Meng de pasta met de briesaus. Voeg indien nodig wat pastawater toe om de saus mooi te laten binden. Schep de gekarameliseerde uien er door. Verdeel over de borden en top af met extra parmezaan.

portobello gorgonzola

Nieuw kopje

Nieuwe tekst

rode bieten risotto

Rode bieten risotto

• Risottorijst

• Bietjes

• Knoflook

• Ui

• Wijn

• Garlan/ricotta

rode kool met kaneel en gehakt

  • Rode kool
  • Kaneel
  • gehakt
  • Aardappeltjes
  • Peer/appel

rode portsaus

150 ml rode port

1 sjalot, gesnipperd

2 takjes tijm

1 sinaasappel

1 tl citroensap

250 ml kalfsfond

Szechuanpeper

Cayennepeper

Bereiding

Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.

Schenk hier de kalfsfond bij en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en structuur van de saus.

Zeef de saus en breng op smaak met szechuanpeper, cayennepeper en zout.

Als het lang duurt voordat het dik wordt, kun je er een beetje maïzena aan toevoegen en goed roeren

Tomatentaartje met pesto van ovengedroogde tomaatjes, zeekraal en basilicummayonaise

Recept van Milcah (BBB kerstdiner 2023)

RECEPT TOMATENTAARTJE:

Tapenade:

- 1 potje zongedroogde tomaten of zelf ovengedroogde tomaten (ca. 200g)

- 1 knoflookteen

- 35 gram pijnboompitten

- 30 gram Parmezaanse kaas

- Flinke scheut olijfolie

- 2 tl Italiaanse kruiden

Alles in een keukenmachine mieteren en blenden. Als je de tomaten nog zelf in de oven wil drogen moet je ze ca. 5-7 uur drogen in een oven op 80 graden. Op smaak brengen met zout en peper.

Bladerdeegtaartjes:

- Verse bladerdeeg

- Zwarte sesamzaadjes (bij sushiafdeling in de super)

- 1 ei

Rondjes snijden van ca 10-12 cm diameter, dan besprenkelen met sesamzaad en afbakken in de oven gedurende 12-15 minuten op 180 graden. Haal ze op de helft vd tijd eruit en druk ze plat zodat ze gelijkmatig garen.

Gemarineerde tomaatjes en mozzarella:

- Mozzarellabolletjes

- Gekleurde cherrytomaten

- Basilicum

- Witte balsamico

- Zout en peper

- 1 teen knoflook

Tomaatjes halveren, marineren met een geperst teentje knoflook, zout, peper, en een klein scheutje (ca. 1 el) witte balsamico en gesnipperde basilicum. Laat minstens 15 min staan!! Mozzarella mag erbij maar kan ook los.

Basilicummayo:

- https://simoneskitchen.nl/basilicum-mayonaise-supersnel-en-zomers/

OPDIENEN:

- Bladerdeegtaartje besmeren met tapenade

- Gemarineerde tomaatjes erop arrangeren

- Zeekraal en zeewier als garnering toevoegen

- Toefjes basilicummayo of pesto mayo toevoegen

Tonijnsteak met pistache korst

a la villa rozenrust

beetje wortel en brocolli erbij

vijgentaart

vijgentaart Esther

vitello tonato

Nieuw kopje

Nieuwe tekst

YAkitori spiesjes

receptje Philine

zalm gevuld met ricotta, feta, citroen

Zalm uit de oven, gevuld met citroen, ricotta, feta mengsel, spinzaie en dijon mosterd. Dichtklappen, inmeren met olijfolie en aftoppen met dille. 20 min op 220 gr. Naar een recept van @sannevloet. Foto van gerecht als screenshot in foto's 4 januari 2024.

zeekraalrisotto+ zalm