Lemoncurd bastogne toetje

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Netty

voor 4 a 5 pers

  • Bastogne koekjes (ongeveer 1,5 a 2 per persoon)
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 20 gr suiker
  • lemon curd

2. benodigdheden

  • 4 a 5 glaasjes
  • spuitzak

3. bereiding

  1. Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en verdeel over de glaasjes.
  2. Meng de mascarpone, slagroom en suiker en mix deze goed stijf.
  3. Verdeel de helft van het mengsel over de glaasjes, evt met behulp van een spuitzak.
  4. Verdeel wat lemon curd over de glaasjes. Het mooiste is om het zo te verdelen met een lepeltje, dat je het aan de buitenkant ziet zitten als laagje.
  5. Verdeel de rest van de room over de glaasjes.
  6. Doe weer wat lemoncurd bovenop de room.
  7. Decoreer vlag voor serveren met wat overige Bastogne kruimels.

4. notities

Je kunt het toetje ook zonder de laagjes maken en alleen koekjes-room-lemoncurd doen. Vooral handig bij grotere groepen.

Je kunt het toetje eventueel decoreren met wat blauwe bessen of een kwart van een citroenplakje.

5. tags

Lemoncurd, bastogne, dessert, dolci, Italiaans, zoet