1. ingredienten
Receptje van Netty
- Rijst
- 250 ml creme fraiche
- 3 kippendijen
- 2 handjes sperzieboontjes
- 2 paprika’s
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- Ananas (uit blik of vers)
- Kerriepoeder
- Gemberpoeder
- Peper
- Zout
- 2 el maizena
2. benodigdheden
3. Bereiding
- snijd de kipfilet in stukjes en marineer in een mengsel van olijfolie, kerrie (veel), peper en zout en een beetje gemberpoeder
- Verhit de pan met olijfolie erin en bak de ui en de knoflook lichtjes op
- Kook de rijst
- Voeg de kip toe en kook ondertussen de gesneden boontjes in een aparte pan.
- Voeg de paprika toe en bak het geheel goed op tot de kip bijna gaar is
- Voeg de creme fraiche toe en een deel van de ananassap gemengd met 2 el maizena. Voeg nog wat extra ananassap toe om het geheel tot een lekkere saus te maken.
- Voeg de ananas in blokjes gesneden toe.
- Voeg naar smaak de gebruikte kruiden extra toe
4. notities
verse ananas is top erbij
5. tags
Koken, kip, kerrie, hoofdgerecht, vlees