1. ingredienten
Receptje van Rutger Bakt
Deeg:
- 500 gr patentbloem
- 10 gr gedroogde gist
- 10 gr zout
- 40 gr suiker
- 270 ml melk, lauwwarm
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 60 gr boter, op kamertemperatuur
Vulling
- 90 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 el kaneelpoeder
Glazuur
- 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 a 2 el melk
2. benodigdheden
- ovenschaal
- evt spuitzak voor glazuur
- mixer met deeghaak
3. bereiding
- Maak het deeg: doe alle ingredienten behalve de boter in een kom en kneed 10 minuten met mixer met deeghaak.
- Doe de boter erbij en en mix door tot goed gekneed.
- Laat 1 uur rijzen.
- Doe voor de vulling de boter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel in een kom en klop dit op met een mixer.
- Vet een ovenschaal in.
- Rol het deeg uit op het aanrecht tot ong 30x50cm.
- Smeer de vulling over het deeg.
- Rol op vanaf de lange zijde en snijd met scherp mes in 12 plakken.
- Leg de plakken op hun kant in de ovenschaal.
- Dek af met theedoek en laat 1 uur rijzen. (Of 1 nacht in de koelkast)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de cinnamon rolls 25 a 30 min, als ze al goedbruin zijn maar nog niet gaar: even alluminium folie erop leggen.
- Maak het glazuur door alle ingredienten te mixen.
- Bestrijk met gesmolten boter als ze uit de oven komen.
- Garneer de cinnamon rolls met het glazuur en serveer.
4. notities
5. tags
bakken, cinnamon rolls, kaneel broodjes, ontbijt, gebak, zoet