Cinnamon rolls

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Rutger Bakt

Deeg:

  • 500 gr patentbloem
  • 10 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 40 gr suiker
  • 270 ml melk, lauwwarm
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 60 gr boter, op kamertemperatuur

Vulling

  • 90 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el kaneelpoeder

Glazuur

  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 a 2 el melk

2. benodigdheden

  • ovenschaal
  • evt spuitzak voor glazuur
  • mixer met deeghaak

3. bereiding

  1. Maak het deeg: doe alle ingredienten behalve de boter in een kom en kneed 10 minuten met mixer met deeghaak.
  2. Doe de boter erbij en en mix door tot goed gekneed.
  3. Laat 1 uur rijzen.
  4. Doe voor de vulling de boter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel in een kom en klop dit op met een mixer.
  5. Vet een ovenschaal in.
  6. Rol het deeg uit op het aanrecht tot ong 30x50cm.
  7. Smeer de vulling over het deeg.
  8. Rol op vanaf de lange zijde en snijd met scherp mes in 12 plakken.
  9. Leg de plakken op hun kant in de ovenschaal.
  10. Dek af met theedoek en laat 1 uur rijzen. (Of 1 nacht in de koelkast)
  11. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  12. Bak de cinnamon rolls 25 a 30 min, als ze al goedbruin zijn maar nog niet gaar: even alluminium folie erop leggen.
  13. Maak het glazuur door alle ingredienten te mixen.
  14. Bestrijk met gesmolten boter als ze uit de oven komen.
  15. Garneer de cinnamon rolls met het glazuur en serveer.

4. notities

5. tags

bakken, cinnamon rolls, kaneel broodjes, ontbijt, gebak, zoet