1. Ingredienten
voor 5 amuses
- Gerookte zalm 1,5 plak
- 1 el roomkaas naturel
- Beetje bieslook (niet te veel!), liefste vers
- kwart appel in kleine stukjes
- 1/4e avocado in kleine stukjes
- Peper en zout
- mespunt mosterd
- beetje citroenrasp
- scheutje honing
2. benodigdheden
- amuselepels
3. bereiding
- Doe de roomkaas, appel, avocado, mosterd, honing, bieslook, peper en zout in een kommetje en meng dit. Rasp ook een beetje citroen in het mengsel.
- Maak met 2 lepels kleine bolletjes en leg dit op de amuselepels.
- Leg een plakje zalm over de room.
- Garneer met stukje verse bieslook en evt eetbaar bloemetje.
4. notities
Bieslook ter garnering is heel mooi als je het heel schuin afsnijdt aan beide uiteindjes.
5. tags
Koken, zalm, amuse, vis, hartig, antipasti, borrelhapje