1. ingredienten
- 170 gr actieve desemstarter
- 215 gr water (ong 24 graden)
- 395 gr T65 bloem
- 9 gr zout
2. benodigdheden
keuken thermometer, evt rijsmandje, scherp mesje om brood te carven, gietijzeren pan
3. bereiding
- Doe alle ingredienten in een kom.
- Mix met deeghaak 6 minuten op stand 1.
- Mix 10 minuten op stand 2.
- Doe het deeg in een ruime bak (ovenschaal werkt fijn).
- Doe 4 coil folds.
- Laat 30-45 min rijzen.
- Doe 4 coil folds.
- Laat 30-45 min rijzen.
- Doe 4 coil folds.
- Laat 30-40 min rijzen.
- Doe zo nodig nog 4 coilfolds en laat rijzen.
- Bol het brood op, breng goed op spanning.
- Laat het brood rijzen in de koelkast voor 12-18 uur. (evt in rijsmandje)
- Haal het brood uit de koelkast en doe wat bloem op de bovenkant. Carve een goede snee half rond over het brood heen in de volle lengte.
- Verwarm de oven met een gietzijzeren pan erin voor op 240 graden.
- Bak het brood op een bakpapier 20 minuten.
- Hala de deksel van de pan.
- Draai de temperatuur naar 210 graden en bak nog 15 minuten.
- Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
4. Notities
5. tags
brood, desem, basisrecept