Desembrood

Nog geen tags

1. ingredienten

  • 170 gr actieve desemstarter
  • 215 gr water (ong 24 graden)
  • 395 gr T65 bloem
  • 9 gr zout

2. benodigdheden

keuken thermometer, evt rijsmandje, scherp mesje om brood te carven, gietijzeren pan

3. bereiding

  1. Doe alle ingredienten in een kom.
  2. Mix met deeghaak 6 minuten op stand 1.
  3. Mix 10 minuten op stand 2.
  4. Doe het deeg in een ruime bak (ovenschaal werkt fijn).
  5. Doe 4 coil folds.
  6. Laat 30-45 min rijzen.
  7. Doe 4 coil folds.
  8. Laat 30-45 min rijzen.
  9. Doe 4 coil folds.
  10. Laat 30-40 min rijzen.
  11. Doe zo nodig nog 4 coilfolds en laat rijzen.
  12. Bol het brood op, breng goed op spanning.
  13. Laat het brood rijzen in de koelkast voor 12-18 uur. (evt in rijsmandje)
  14. Haal het brood uit de koelkast en doe wat bloem op de bovenkant. Carve een goede snee half rond over het brood heen in de volle lengte.
  15. Verwarm de oven met een gietzijzeren pan erin voor op 240 graden.
  16. Bak het brood op een bakpapier 20 minuten.
  17. Hala de deksel van de pan.
  18. Draai de temperatuur naar 210 graden en bak nog 15 minuten.
  19. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.

4. Notities

5. tags

brood, desem, basisrecept