1. ingredienten
Eigen recept
voor 5 a 6 personen
- 250 ml slagroom
- 200 gr mascarpone
- 20 gr suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 120 ml limoncello + een beetje extra om koekjes te dippen
- 1/4e recept cantuccini of 1 zakje cantuccini
- Vers fruit (bijv. frambozen, aardbei, blauwe bessen)
- Evt extra limoncello voor shotjes
2. benodigdheden
glaasjes
3. bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Doe de limoncello in een pannetje en verwarm een beetje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme limoncello. Roer tot de gelatine is opgelost.
- Mix de mascarpone, slagroom en suiker goed luchtig en spatel de limoncello erdoorheen.
- Dip de cantuccini kort in de limoncello en doe ze onderin de glaasjes.
- Doe de limoncello room op de koekjes, evt mbv een spuitzak.
- Doe vers fruit op de room
4. notities
Als de limoncello te warm is, wordt de smaak anders. Houd bij verwarmen voor de gelatine de koudst mogelijke temperatuur aan.
5. tags
Bakken, limoncello, dessert, dolci, Italiaans, zoet