Cantuccini

Nog geen tags

1. ingredienten

voor ongeveer 40 koekjes

  • 250 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 1/4e tl zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gr amandelen
  • 1 losgeklopt ei om de koekjes te bestrijken
  • Bloem voor het aanrechtblad

2. benodigdheden

3. bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg vast een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Doe de ingredienten behalve amandelen, het losgeklopte ei en bloem voor aanrechtblad bij elkaar en kneed tot een goed deeg.
  • Voeg de amandelen toe
  • Maak vier rollen van het deeg van ongeveer 25-35 cm lang
  • Bestrijk met het losgeklopte ei
  • Bak de rollen 20 -25 min goudbruin
  • Snij ze direct in plakjes van ongeveer een ruime cm dik. (Doe dit direct als ze uit te oven komen, dan zijn ze nog zacht)
  • Verlaag de temperatuur naar 130 graden en bak nog ongeveer 20 minuten door.
  • Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

4. notities

blijven heel lang goed in een weckpot

sinaasappel kan vervangen worden door citroen

5. tags

Bakken, cantuccini, koek, zoet, Italiaans, amandel