Ricotta fritto

Nog geen tags

1. ingredienten

Voor de ricotta bollen:

  • ricotta
  • parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • paneermeel

Voor de dressing

  • honing
  • sinaasappel

2. benodigdheden

  • ronde kom

3. bereiding

  1. Klopt de ricotta los in een kom.
  2. Voeg geraspte parmezaan toe en zout.
  3. Doe paneermeel in een ronde kom.
  4. Schep met een lepel bollen van de ricotta en doe ze een voor in in de pak paneermeel. Wals de bak paneermeel rond om de bollen in paneermeel te bedekken en wat ronder te krijgen.
  5. Doe de ricotta bollen in de vriezer voor ong 4 uur.
  6. Maak ondertussen de dressing.
  7. Rasp wat sinaasappelschil en pers wat sap uit.
  8. Meng dit met wat honing.
  9. Frituur de ricottabollen voor het serveren.
  10. Doe er een beetje dressing over.

4. notities

  • Voor perfectere ronde bollen: misschien een bollenvorm, daar de ricotta inspuiten en dan invriezen. Na het invriezen ontdooien en door het paneermeel.
  • Je haalt ong 4 ricottabollen uit 1 pakje ricotta.
  • Vorige echt te weinig zout in de ricotta. Wat meer in de vulling doen en evt wat door het paneermeel?
  • Evt ricotta eerst op smaak brengen en mengen met parmezaan, en daarna laten uitlekken. Dan bijft het wat steviger.

5. tags

Italiaans, antipasti, borrelhapje, voorgerecht