Appelkruimel

Nog geen tags

1. ingredienten

4 pers

  • appels
  • kaneel
  • 200 gr bloem
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 120 gr roomboter (koud en in blokjes gesneden)

evt:

  • slagroom
  • kaneelijs of vanilleijs

2. benodigdheden

  • ovenschaal

3. bereiding

  1. Snijd de appel in blokjes.
  2. Meng de appel in een ovenschaal met kaneel.
  3. Bij zure appels een schepje suiker toevoegen, liever niet, want wordt vochtiger daardoor.
  4. Verwarm de oven op 200gr - hetelucht.
  5. Meng het bloem, de basterdsuiker en het zout door elkaar.
  6. Verkruimel de blokjes boter door het bloem en suikermengsel heen.
  7. Blijf verkruimelen tot je een goed kruimeldeegje hebt.
  8. Doe het kruimeldeeg op de appels en bak in de oven tot de kruimelkorst goudbruin is.
  9. Serveer evt met ijs en slagroom.

4. notities

  • Oventijd nog noteren.