1. ingredienten
4 pers
- appels
- kaneel
- 200 gr bloem
- 150 gr witte basterdsuiker
- snufje zout
- 120 gr roomboter (koud en in blokjes gesneden)
evt:
- slagroom
- kaneelijs of vanilleijs
2. benodigdheden
- ovenschaal
3. bereiding
- Snijd de appel in blokjes.
- Meng de appel in een ovenschaal met kaneel.
- Bij zure appels een schepje suiker toevoegen, liever niet, want wordt vochtiger daardoor.
- Verwarm de oven op 200gr - hetelucht.
- Meng het bloem, de basterdsuiker en het zout door elkaar.
- Verkruimel de blokjes boter door het bloem en suikermengsel heen.
- Blijf verkruimelen tot je een goed kruimeldeegje hebt.
- Doe het kruimeldeeg op de appels en bak in de oven tot de kruimelkorst goudbruin is.
- Serveer evt met ijs en slagroom.
4. notities
- Oventijd nog noteren.