Banketbakkersroom

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Rutger Bakt

  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk

2. benodigdheden

  • beslagkom
  • ovenschaal
  • vershoudfolie
  • garde

3. bereiding

  1. Meng de suiker, vanillesuiker en eidooiers in een kom en mix het geheel. Voeg tijdens het mixen ook de bloem toe.
  2. Verhit in een ruime pan rustig de melk tot je belletjes aan de rand ziet. Mix het mengsel met eieren rustig door. Doe wat eimengels door de warme melk en roer goed door (familie maken). En giet daarna het ei-melk mengsel bij de eieren en roer goed door. Doe het langzaam, anders stollen de eieren.
  3. Giet het geheel weer in de pan en zet het vuur zachtjes aan. Breng het geheel aan de kook en blijf goed doorroeren met een garde. Draai het vuur uit wanneer de room de dikte van vla heeft. Bij het afkoelen wordt deze weer steviger.
  4. Giet de room in een schaal en leg wat huishoudfolie op de room zelf om te voorkomen dat er een velletje op komt. Laat de room afkoelen en zet daarna in de koelkast.