Meringue

Nog geen tags

1. ingredienten

  • 3 eitwitten
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl citroensap

2. benodigdheden

spuitzak

3. bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Zorg dat je garde en beslagkom perfect vetvrij zijn. Evt dmv citroensap.
  3. Klop het eiwit met het citroensap en het zout op, en voeg tegelijkertijd de suiker beetje bij beetje toe.
  4. Het eitwit is stijf genoeg wanneer je er pieken van kan trekken met je garde of mixer.
  5. Spatel de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
  6. Spuit de meringue m.b.v. een spuitzak op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Droog ze gedurende 2 uur in de oven.

4. notities

goed af laten koelen voor je ze van de bakplaat haalt, en in luchtdichte pot of blik bewaren

5. tags

Bakken, meringue, zoet, oven, basisrecept, koek