Scones met vers fruit

Nog geen tags

1. ingredienten

Voor de scones:

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 220 ml melk
  • 1 ei
  • Extra melk voor bestrijken

Voor de clotted cream:

  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram mascarpone

Voor de topping:

  • aardbeienjam
  • verse aardbeien
  • evt verse frambozen en/of blauwe bessen
  • vijgen
  • evt kleine muntblaadjes

2. benodigdheden

  • uitsteker voor scones (groot! anders moeilijk te 'beleggen')
  • spuitzak
  • spuitmondje

3. bereiding

Scones

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed tot een soepel deeg.
  2. Rol het deeg uit tot minimaal 1 cm dikte en steek de scones uit met een steker met kartelrand.
  3. Bestrijk de scones met melk.
  4. Bak in 12-15 minuten af in een voorverwarmde oven op 210 graden. (Onder- en bovenwarmte)

Clotted cream

  1. Klop zowel de mascarpone als de créme fraiche individueel los.
  2. Meng de mascarpone en de créme fraiche met een spatel door elkaar heen. Gebruik geen mixer.

Serveren

  1. Snijd de scones door en smeer een goede laag jam.
  2. Spuit een wat platte toef op de scones met de clotted cream.
  3. Garneer met vers fruit, vijg en rood fruit.

4. notities

5. Tags

Scones, Brits, high tea, zoet