1. ingredienten
Voor de scones:
- 80 gram ongezouten roomboter
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- 220 ml melk
- 1 ei
- Extra melk voor bestrijken
Voor de clotted cream:
- 125 gram crème fraîche
- 100 gram mascarpone
Voor de topping:
- aardbeienjam
- verse aardbeien
- evt verse frambozen en/of blauwe bessen
- vijgen
- evt kleine muntblaadjes
2. benodigdheden
- uitsteker voor scones (groot! anders moeilijk te 'beleggen')
- spuitzak
- spuitmondje
3. bereiding
Scones
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot minimaal 1 cm dikte en steek de scones uit met een steker met kartelrand.
- Bestrijk de scones met melk.
- Bak in 12-15 minuten af in een voorverwarmde oven op 210 graden. (Onder- en bovenwarmte)
Clotted cream
- Klop zowel de mascarpone als de créme fraiche individueel los.
- Meng de mascarpone en de créme fraiche met een spatel door elkaar heen. Gebruik geen mixer.
Serveren
- Snijd de scones door en smeer een goede laag jam.
- Spuit een wat platte toef op de scones met de clotted cream.
- Garneer met vers fruit, vijg en rood fruit.
4. notities
5. Tags
Scones, Brits, high tea, zoet