1. ingredienten
eigen recept
- pak bastognekoekjes
- boter
- 500 gr mascarpone
- 500 ml slagroom
- 40 gr suiker
- potje lemon curd
- evt gedroogde eetbare bloemen ter decoratie
2. benodigdheden
- smalle hoge taartvorm
- spuitzak
- acetaatfolie
3. bereiding
- Doe de bastogne in de hakmolen, meng met gesmolten boter.
- Maak hiervan een bodem in de taartvorm. Bak 10 min op 150 graden af en laat helemaal afkoelen.
- Mix de mascarpone, slagroom en suiker tot een stevige massa.
- Doe het roommengsel in de taartvorm en strijk zo glad mogelijk af.
- Bewaar evt wat room in een spuitzak om de taart te decoreren.
- Als de taart opgesteven is, verdeel dan de lemoncurd voorzichtig over de bovenkant. Het helpt om de lemoncurd eerst goed los te kloppen.
- Spuit evt toefjes op de taart en decoreer die met wat bastogne kruimels of eetbare droogbloem-blaadjes.
- Zet nog even 1 uur in de koelkast.
4. notities
Acetaatfolie gebruiken aan de rand van de springvorm en na het verwijderen hiervan de taart afstrijken met een warm mes.
5. tags
lemon curd, bastogne, taart, gebak, zoet