Lemon curd

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Laura's Bakery

  • 2 flinke citroenen rasp en sap (ongeveer 130 ml)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren geklutst

2. benodigdheden

  • zeef
  • rasp
  • citruspers

3. bereiding

  1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
  2. Doe citroenrasp, suiker en roomboter in een hittebestendige kom en verhit deze au bain-marie. Zet op middelhoog vuur. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  3. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel met een garde. Voeg hierna ook de eieren toe terwijl je blijft roeren. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe in de gaten of er nog genoeg water in je steelpan zit.
  4. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. (ong 20 min) Bij afkoelen dikt het nog verder in.

4. lemoncurd

Als je het wekt is het 6-12 maanden houdbaar. Anders een week of 2.

Invriezen kan ook.

5. tags

basisrecept, lemonc curd, citroen, taartvulling