Meringue passievrucht dessert

Nog geen tags

1. ingredienten

  • Meringue recept
  • Passievrucht uit de vriezer (ivm zit meer sap in en goedkoper)
  • Geleisuiker
  • Slagroom
  • Suiker
  • Amandelschaafsel
  • slagroomijs, evt passievruchtijs

2. benodigdheden

spuitzak met spuitmondje

3. bereiding

Van tevoren:

  1. Maak het meringue recept.
  2. Spuit de meringue op als een soort bakjes.
  3. Laat 2 uur drogen in de oven zoals in het recept van de meringue staat.
  4. Snijd de passievruchten door de helft en lepel uit.
  5. Doe het vruchtvlees in een steelpannetje.
  6. Doe er geleisuiker bij en laat even pruttelen.
  7. Zeef als het nog heet is de pitjes eruit.
  8. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het goudbruin is.

Laatste moment:

  1. Bedek de bodem van de meringuebakjess met een ruime eetlepel passievrucht gelei. (Als deze te dik is geworden: mengen met heel klein beetje (lauwwarm water)).
  2. Vul de meringuebakjes met ijs.
  3. Klop de slagroom op met suiker en spuit een mooie toef op het ijs.
  4. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en wat overige passievruchtgelei.

4. notities

Evt wat kleine meringue maken ter decoratie.

Eetbare droogbloemblaadjes zijn leuk als garnering erbij.

5. Tags

Meringue, passievrucht, dessert, dolci