1. ingredienten
Receptje van Netty
4 personen
- 750gr krieltjes
- 4el zure room
- 3el mayonaise
- Rasp van 1/4e biologische citroen
- 1el olijfolie extra vierge
- normale olijfolie (voor de krieltjes)
- 3el verse fijngehakte dille + ter garnering
- 2el verse fijngehakte munt + ter garnering
2. benodigdheden
- pan
- ovenschaal
- oven
3. bereiding
- Breng water aan de kook met wat zout.
- Kook de krieltjes zacht in 20 minuten.
- Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht)
- Giet de krieltjes af.
- Leg de krieltjes op een bakplaat met pakpapier.
- Druk de krieltjes een voor een plat met de onderkant van een glas.
- Besprenkel royaal met olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de krieltjes 45 min in de oven tot ze knapperig zijn.
- Meng ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp, een el olijfolie extra vierge, fijngehakte dille en fijngehakt munt.
- Breng op smaak met peper en zout.
4. notities
Je kunt de saus door de aardappels mengen of ernaast serveren.
5. tags
diner, bijgerecht, aardappel