Smashed potatoes

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Netty

4 personen

  • 750gr krieltjes
  • 4el zure room
  • 3el mayonaise
  • Rasp van 1/4e biologische citroen
  • 1el olijfolie extra vierge
  • normale olijfolie (voor de krieltjes)
  • 3el verse fijngehakte dille + ter garnering
  • 2el verse fijngehakte munt + ter garnering

2. benodigdheden

  • pan
  • ovenschaal
  • oven

3. bereiding

  1. Breng water aan de kook met wat zout.
  2. Kook de krieltjes zacht in 20 minuten.
  3. Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht)
  4. Giet de krieltjes af.
  5. Leg de krieltjes op een bakplaat met pakpapier.
  6. Druk de krieltjes een voor een plat met de onderkant van een glas.
  7. Besprenkel royaal met olijfolie.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bak de krieltjes 45 min in de oven tot ze knapperig zijn.
  10. Meng ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp, een el olijfolie extra vierge, fijngehakte dille en fijngehakt munt.
  11. Breng op smaak met peper en zout.

4. notities

Je kunt de saus door de aardappels mengen of ernaast serveren.

5. tags

diner, bijgerecht, aardappel