1. ingredienten
Naar een receptje van 24Kitchen
voor 4 personen
- 1/2 pompoen
- 1 bos salie
- 1 grote bol knoflook
- 75 g roomboter
- 1 ui
- 1,2 l kippenbouillon
- 400 g risottorijst (carnaroli)
- 200 ml witte wijn
- 1 grote citroen
- Parmezaanse kaas
- 1 el kruidenroomkaas
- olijfolie extra vierge
- zout en peper
2. benodigdheden
- aluminiumfolie
- braadpan met dikke bodem
3. Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in stukjes en doe ze in een ovenschaal met fijngehakte salie en flink wat olijfolie en wat peper en zout.
- Bovenste stuk van knoflookbol afsnijden. Beetje olijfolie erop en in aluminiumfolie wikkelen. Leg de knoflook bij de pompoen
- Doe beiden 30 min in de oven.
- Voeg de laatste 10 minuten 4 parten citroen bij aan de ovenschaal.
- Maak bouillon. Snipper de ui.
- Verwarm wat olijfolie en roomboter in een pan en fruit de ui.
- Voeg de risottorijst toe en bak mee tot het er glazig uitziet. Blijf roeren.
- Blus af met goede scheut witte wijn.
- Als het vocht is opgenomen schep je een voor een een soeplepel bouillon erbij. Blijf roeren.
- Ga door tot het gaar is.
- Haal met achterkant van een lepel de gepofte knoflook uit de bol en roer door de risotto.
- Doe een eetlepel kruidenroomkaas door de risotto en veel parmezaan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de pompoen door de risotto.
4. notities
5. tags
Italiaans, primi, risotto, pompoen, najaar, hoofdgerecht, diner