Pompoenrisotto met gepofte knoflook en geroosterde citroen

Nog geen tags

1. ingredienten

Naar een receptje van 24Kitchen

voor 4 personen

  • 1/2 pompoen
  • 1 bos salie
  • 1 grote bol knoflook
  • 75 g roomboter
  • 1 ui
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 400 g risottorijst (carnaroli)
  • 200 ml witte wijn
  • 1 grote citroen
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el kruidenroomkaas
  • olijfolie extra vierge
  • zout en peper

2. benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • braadpan met dikke bodem

3. Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in stukjes en doe ze in een ovenschaal met fijngehakte salie en flink wat olijfolie en wat peper en zout.
  3. Bovenste stuk van knoflookbol afsnijden. Beetje olijfolie erop en in aluminiumfolie wikkelen. Leg de knoflook bij de pompoen
  4. Doe beiden 30 min in de oven.
  5. Voeg de laatste 10 minuten 4 parten citroen bij aan de ovenschaal.
  6. Maak bouillon. Snipper de ui.
  7. Verwarm wat olijfolie en roomboter in een pan en fruit de ui.
  8. Voeg de risottorijst toe en bak mee tot het er glazig uitziet. Blijf roeren.
  9. Blus af met goede scheut witte wijn.
  10. Als het vocht is opgenomen schep je een voor een een soeplepel bouillon erbij. Blijf roeren.
  11. Ga door tot het gaar is.
  12. Haal met achterkant van een lepel de gepofte knoflook uit de bol en roer door de risotto.
  13. Doe een eetlepel kruidenroomkaas door de risotto en veel parmezaan.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Doe de pompoen door de risotto.

4. notities

5. tags

Italiaans, primi, risotto, pompoen, najaar, hoofdgerecht, diner