1. ingredienten
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- cacao
- 1 pak lange vingers
- scheutje koffie
- scheutje amaretto of andere likeur naar keuze
2. benodigdheden
- evt spuitzak en spuitmondjes
- zeef
3. bereiding
- Schenk op een (niet te plat) bord, een scheutje koffie en scheutje likeur. Verhouding naar smaak ?.
- Dip de lange vingers kort aan beide platte kanten in het mengsel en leg ze in de schaal.
- Mix de slagroom, mascarpone en suiker goed stijf en verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers. Eventueel met behulp van een spuitzak.
- Leg weer een laag gedipte lange vingers op de room.
- Doe de tweede helft van de room op de lange vingers.
- Strooi ruim cacao over de tiramisu, met behulp van een fijne zeef.
4. notities
Voor kinderen/zwangeren: amandelaroma gebruiken van Dr Oetker ipv Amaretto, even checken of daar alcohol in zit.
5. tags
Bakken, tiramisu, dessert, dolci, zoet, Italiaans