Zalm en asperge uit de oven

Nog geen tags

1. Ingredienten

voor 2 personen

  • 2 mootjes zalm
  • 350 gr krieltjes
  • 200 gr groene asperges
  • 2 schijfjes citroen
  • Bakje cherry tomaatjes (ca 150gr)
  • Verse peterselie
  • Knoflook
  • Griekse yoghurt
  • Mayonaise
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Citroen (sap en geraspt)

2. benodigdheden

ovenschaal

3. bereiding

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
  2. Kook de krieltjes bijna gaar
  3. Doe de krieltjes in een ruime ovenschaal en bestrooi met olijfolie en peper en zout, fijngesneden knoflook en de fijngesneden peterselie.
  4. Leg de asperges op de aardappeltjes en daarbovenop de zalm.
  5. Bestrooi met peper en zout en leg een schijfje citroen op elk mootje zalm.
  6. Bak het geheel af in de oven en maak ondertussen de saus
  7. Meng de Griekse yoghurt en een beetje mayonaise (ongeveer 2:1) met een scheutje olijfolie. (evt in de hakmolen)
  8. Voeg fijngesneden peterselie toe en een beetje peper en zout.
  9. Voeg tenslotte een beetje citroensap en rasp toe.
  10. Meng goed door elkaar en serveer bij de ovenschotel.

4. notities

het eerste recept wat Seth kookte tijdens een date :)

5. tags

Koken, zalm, asperges, oven, hoofdgerecht, vis, hartig, secundi, snel