1. Ingredienten
Naar een receptje van Miljuschka
- 2,5 eidooiers (of 3 kleintjes)
- 3 el suiker
- 225 gram mascarpone
- 3 el Amaretto
- 1,5 dl espresso
- 150 g lange vingers
- cacao poeder
2. benodigdheden
- zeefje
- grote schaal of kleine glaasjes
3. bereiding
- Klop de eidooiers met de suiker samen tot een luchtige lichtgele massa.
- Doe de mascarpone in een kom en roer dit eerst heel goed los met een vork.
- Vouw de eidooiers door de mascarpone tot het een geheel is.
- Meng de koffie met wat water (ongeveer 1 dl) en doe de 3 eetlepels likeur erdoor.
- Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal of in losse glaasjes.
- Als de bodem bedekt is verdeel je de helft van je mascarpone mengsel eroverheen. Maak vervolgens een tweede laag met de lange vingers (weer in de koffie dopen) en schep de andere helft van het mascarpone mengsel eroverheen.
- Strijk de bovenkant glad, bedek met plasticfolie en laat dit minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast. Voor serveren bestrooi je het met wat cacaopoeder.
4. notities
- Mascarpone heel goed loskloppen voor je het door het eiwit vouwt, anders heel makkelijk klontjes.
- 4 uur opstijven eigenlijk niet genoeg, liever langer of een hele nacht.
5. tags
dessert, Italiaans, dolci, zoet