Limoncello

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van the Lemon Kitchen

  • 15 +_ 300 g citroenschillen middelgrote of 13 grote biologische citroenen (Ekoplaza).
  • 1 l alcohol 96% online te koop, maar goedkoopste in Italiaanse supermarkt!
  • 1½ l bronwater
  • 600 g biologische kristalsuiker

2. benodigdheden

  • weckpot (2-3 l)
  • 3 literflessen of 6 halve literflessen
  • dunschiller
  • zeef

3. bereiding

  1. Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je het geel schilt (de zeste) en zo min mogelijk wit meeneemt, want van het wit wordt de limoncello bitter.
  2. Doe alle citroenschillen in een weckpot en voeg hier 1 l alcohol aan toe.
  3. Sluit deze goed af en zet de pot 4 weken weg op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in een berging of kast. Schud minimaal drie keer per week de weckpot waardoor de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.
  4. 4 weken later..
  5. Zeef je de citroenschillen eruit, die dan helemaal hard zijn geworden en hun smaak en etherische oliën hebben afgestaan aan de alcohol. Vang het overgebleven alcoholsap op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij het alcoholsap.
  6. Roer door en verdeel dan de limoncello over glazen flessen die je goed kunt afsluiten en bewaar de limoncello in de vriezer.

4. notities

5. tags

limoncello, drankje, shotje, likeur, alcohol, Italiaans