1. ingredienten
Receptje van Milcah
- 150 ml rode portsaus
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 takjes tijm
- 1 sinaasappel
- 1 tl citroensap
- 250 ml kalfsfond
- peper
- cayennepeper
2. benodigdheden
- pan
3. bereiding
- Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook.
- Laat inkoken tot ong de helft.
- Schenk de kalfsfond erbij en laat inkoken naar wens.
- Zeef de saus en breng op smaak met peper, cayennepeper en zout.
- Bindt de saus eventueel met wat maizena.
4. notities
- Niet teveel maizena gebruiken voor het binden.
- Eerste keer wat de saus wat ver ingekookt, toen extra port en kalfsfond toegevoegd. Was lekker maar weinig tijm/sinaasappelsmaak.
5. tags
jus, saus, vlees, hoofdgerecht, secundi