Rode portsaus

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Milcah

  • 150 ml rode portsaus
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl citroensap
  • 250 ml kalfsfond
  • peper
  • cayennepeper

2. benodigdheden

  • pan

3. bereiding

  1. Doe de port, sjalot, tijm, sap en rasp van de sinaasappel en het citroensap in een pan en breng aan de kook.
  2. Laat inkoken tot ong de helft.
  3. Schenk de kalfsfond erbij en laat inkoken naar wens.
  4. Zeef de saus en breng op smaak met peper, cayennepeper en zout.
  5. Bindt de saus eventueel met wat maizena.

4. notities

  • Niet teveel maizena gebruiken voor het binden.
  • Eerste keer wat de saus wat ver ingekookt, toen extra port en kalfsfond toegevoegd. Was lekker maar weinig tijm/sinaasappelsmaak.

5. tags

jus, saus, vlees, hoofdgerecht, secundi