Ravioli met limoen, ricotta en spinazie

Nog geen tags

1. ingredienten

Voor de ravioli

  • Basisrecept pasta
  • Spinazie (kan evt gewoon uit de vriezer, géén spinazie a la creme)
  • Ricotta
  • Limoen
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Voor de saus

  • Slagroom
  • Melk (verhouding slagroom/melk ong 50/50)
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Parmezaanze kaas

Voor de basilicum olie

  • Verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie

2. benodigdheden

Ravioli vorm

3. bereiding

Ravioli

  1. Maak het basisrecept voor pasta.
  2. Laat minimaal 30 min in de koelkast rusten.
  3. Maak ondertussen de vulling met ricotta, peper, zout, spinazie, nootmuskaat en limoenrasp.
  4. Voeg evt wat bloem toe als de vulling te vochtig is.
  5. Maak de ravioli mbv een raviolivorm.
  6. Bebloem de ravioli goed en bewaar naast elkaar in de koelkas. Niet op elkaar leggen!

Saus

  1. Doe de room en melk 50/50 in een pannetje.
  2. Doe er peper, zout, nootmuskaat en flink wat parmezaan in.
  3. Als je een parmezaankorst hebt liggen: ook in de pan gooien, want zit veel smaak in.
  4. Verwarm maar laat niet koken.

Basilicumolie

  1. Maak wat basilicumblaadjes fijn met een staafmixer.
  2. Giet er extra vierge olijfolie bij.
  3. Laat evt door een kaasdoek gaan, dit hoeft niet, maar dan blijft het troebeler.
  4. Gebruik de basilicumolie ter garnering.

4. notities

5. tags

Italiaans, primi, pasta, ravioli, hoofdgerecht, diner