1. ingredienten
Voor de ravioli
- Basisrecept pasta
- Spinazie (kan evt gewoon uit de vriezer, géén spinazie a la creme)
- Ricotta
- Limoen
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Voor de saus
- Slagroom
- Melk (verhouding slagroom/melk ong 50/50)
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Parmezaanze kaas
Voor de basilicum olie
- Verse basilicum
- Extra vierge olijfolie
2. benodigdheden
Ravioli vorm
3. bereiding
Ravioli
- Maak het basisrecept voor pasta.
- Laat minimaal 30 min in de koelkast rusten.
- Maak ondertussen de vulling met ricotta, peper, zout, spinazie, nootmuskaat en limoenrasp.
- Voeg evt wat bloem toe als de vulling te vochtig is.
- Maak de ravioli mbv een raviolivorm.
- Bebloem de ravioli goed en bewaar naast elkaar in de koelkas. Niet op elkaar leggen!
Saus
- Doe de room en melk 50/50 in een pannetje.
- Doe er peper, zout, nootmuskaat en flink wat parmezaan in.
- Als je een parmezaankorst hebt liggen: ook in de pan gooien, want zit veel smaak in.
- Verwarm maar laat niet koken.
Basilicumolie
- Maak wat basilicumblaadjes fijn met een staafmixer.
- Giet er extra vierge olijfolie bij.
- Laat evt door een kaasdoek gaan, dit hoeft niet, maar dan blijft het troebeler.
- Gebruik de basilicumolie ter garnering.
4. notities
5. tags
Italiaans, primi, pasta, ravioli, hoofdgerecht, diner