Tagliatelle met salie en citroen

Nog geen tags

1. ingredienten

Voor 2 personen, naar een recept van Ottolenghi

  • 60 gram pecannoten
  • 30 gram roomboter
  • 4 eetlepels fijngehakte salieblaadjes
  • Rasp van 1 citroen
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr tagliatelle
  • 50 gr parmezaanse vlokken
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper

2. Benodigdheden

3. bereiding

  1. Rooster de pecannoten in de pan.
  2. Verhit de boter in een pan. Voeg na 1 minuut de salie toe. Verhit tot de boter goudbruin wordt.
  3. Voeg citroensap en room toe en royaal peper en zout. Laat de saus indikken, maar niet koken.
  4. Kook de pasta en dien de pasta met de saus op. Gebruik de peterselie, parmezaan en pecannoten als garnering.

4. notities

Beetje witte wijn toevoegen voor wat dunnere saus.

5. Tags

Koken, pasta, hoofdgerecht, hartig, Italiaans, primi, vega