Pasta carbonara

Nog geen tags

1. ingredienten

receptje van Miljushka

voor 2 personen

  • 75 g guanciale in blokjes
  • 175 g spaghetti
  • 1.5 eieren
  • 0.5 eigeel
  • 25 g Parmezaanse kaas fijngeraspt, plus evt. een paar krullen extra
  • 25 g pecorino fijngeraspt
  • zwarte peper

2. benodigdheden

3. bereiding

  1. Snijd de guanciale in blokjes en bak goudbruin, niet te donker.
  2. Kook de spaghetti.
  3. Klop al het ei los in een kom en roer de kazen en peper erdoorheen.
  4. Bewaar een kop kookvocht.
  5. Giet de pasta af.
  6. Doe de guanciale bij de pasta.
  7. Doe het bakvet van de guanciale bij het mengsel met ei.
  8. Roer door.
  9. Zet het vuur uit.
  10. Doe het eimengsel langzaam al roerend bij de pasta.
  11. Doe er ook steeds wat kookvocht bij.
  12. Blijf roeren tot het smeuig is.
  13. Garneer met wat zwarte peper en en extra parmezaan.

4. notities

Ei aan de pasta toevoegen kan ook op heel laag vuur, maar dan kans dat het ei stolt.

5. tags

Italiaans, pasta, primi, hoofdgerecht