Zalmbonbon

Nog geen tags

1. ingredienten

  1. Gerookte zalm (1 plak pp)
  2. 2 el roomkaas naturel
  3. Beetje bieslook (niet te veel!), liefste vers
  4. Halve appel in kleine stukjes
  5. 1 avocado in kleine stukjes
  6. Peper en zout
  7. 1/2e tl mosterd
  8. 1 citroen
  9. 1 tl honing
  10. Veldsla

2. Benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Schaaltje als bonbonvorm

3. bereiding

  1. Leg huishoudfolie in een klein schaaltje en leg de zalm daarin.
  2. Doe de roomkaas, appel, avocado, mosterd, honing, bieslook, peper en zout in een kommetje en meng dit. Rasp ook een beetje citroen in het mengsel.
  3. Schep het roomkaasmengsel in het schaaltje met zalm.
  4. Druk goed aan en draai het vershoudfolie dicht aan de bovenkant. Dit wordt uiteindelijk de onderkant van de bonbon.
  5. Laat de bonbon goed opstijven in de koelkast.
  6. Serveer op een bedje van veldsla. Garneer met verse bieslook en een schijfje citroen.

4. notities

Het is niet erg als de zalm in stukje scheurt. Gewoon huishoudfolie zoveel mogelijk bedekken met kleine stukjes zalm in dat geval. Het plakt genoeg om te blijven zitten.

5. tags

Koken, zalm, voorgerecht, vis, hartig, antipasti