Groene asperges met pistache en sinaasappel

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Lisanne

  • 50 gr parmaham
  • 400 gr groene asperges
  • 200 gr peultjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 sinaasappel
  • 30 gr pistachenoten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • extra vierge olijfolie

2. benodigdheden

3. bereiding

  1. Bak de parmaham 8-10 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  2. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges.
  3. Grill de asperges en peultjes in een grillpan, voeg ook wat zeezout toe.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap van 1 helft uit.
  5. Hak de pistache noten grof.
  6. Leg de asperges en peultjes op een groot bord of borrelplank. Verkruimel de mozzarella over de groenten heen. Besprenkel met extra vierge olijfolie en sinaasappelsap.
  7. Garneer met parmaham, pistache en peper en zout.

4. notities

Laat de parmaham weg voor een vega optie

5. tags

Koken, asperges, voorgerecht, hoofdgerecht, hartig, Italiaans, antipasti, vlees, vega