1. ingredienten
Receptje van Lisanne
- 50 gr parmaham
- 400 gr groene asperges
- 200 gr peultjes
- olijfolie
- peper en zout
- 1 sinaasappel
- 30 gr pistachenoten
- 2 bollen buffelmozzarella
- extra vierge olijfolie
2. benodigdheden
3. bereiding
- Bak de parmaham 8-10 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
- Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges.
- Grill de asperges en peultjes in een grillpan, voeg ook wat zeezout toe.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap van 1 helft uit.
- Hak de pistache noten grof.
- Leg de asperges en peultjes op een groot bord of borrelplank. Verkruimel de mozzarella over de groenten heen. Besprenkel met extra vierge olijfolie en sinaasappelsap.
- Garneer met parmaham, pistache en peper en zout.
4. notities
Laat de parmaham weg voor een vega optie
5. tags
Koken, asperges, voorgerecht, hoofdgerecht, hartig, Italiaans, antipasti, vlees, vega