1. ingredienten
Receptje van Laura's Bakery
- 60 gr boter
- 150 gr suiker
- 75 gr donkere basterdsuiker
- 125 gr pure chocolade
- 1 el stroop
- 2 eieren
- 1,5 tl vanille aroma
- 100 gr bloem
- 20 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- blikje gecondenseerde melk
2. benodigdheden
brownieblik
3. bereiding
- Maak dulce de leche door het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met water te zetten. Het blikje moet helemaal onder water zijn. Laat het blikje zo 3 uur koken. Controleer steeds of het blikje nog onder water staat. Maak open wanneer afgekoeld.
- Smelt de boter en chocolade in een pannetje en voeg alle natte ingrediënten toe en roer goed door.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de droge ingrediënten en mix hier de afgekoelde natte ingrediënten doorheen.
- Vul de bakvorm.
- Doe wat klodders van de dolce de leche in de bakvorm en verspreid dit met een sateprikker.
- Doe de brownie 25 minuten in de oven met boven en onderwarmte.
4. notities
Goede combi: witte chocolade stroopwafel, of de koffieganache
5. tags
Bakken, brownie, caramel, zoet, dessert, gebak