Brownie met caramel

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Laura's Bakery

  • 60 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 125 gr pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1,5 tl vanille aroma
  • 100 gr bloem
  • 20 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • blikje gecondenseerde melk

2. benodigdheden

brownieblik

3. bereiding

  1. Maak dulce de leche door het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met water te zetten. Het blikje moet helemaal onder water zijn. Laat het blikje zo 3 uur koken. Controleer steeds of het blikje nog onder water staat. Maak open wanneer afgekoeld.
  2. Smelt de boter en chocolade in een pannetje en voeg alle natte ingrediënten toe en roer goed door.
  3. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Meng de droge ingrediënten en mix hier de afgekoelde natte ingrediënten doorheen.
  6. Vul de bakvorm.
  7. Doe wat klodders van de dolce de leche in de bakvorm en verspreid dit met een sateprikker.
  8. Doe de brownie 25 minuten in de oven met boven en onderwarmte.

4. notities

Goede combi: witte chocolade stroopwafel, of de koffieganache

5. tags

Bakken, brownie, caramel, zoet, dessert, gebak