1. Ingredienten
Naar een receptje van Rutger Bakt
Cake:
- 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1-2 tl rode kleurstof
- 15 gr cacaopoeder
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 300 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 300 gr bloem
- 1 tl baking soda
- 2 tl witte wijnazijn
Roomkaascreme
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr poedersuiker
- 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 2 tl vanille-extract
Overige vulling
- Handje brokjes witte chocolade
- scheutje Liquor 43
Garnering
- blauwe bessen of ander vers fruit
- geschaafde witte chocolade
Blauwe bessen voor versiering. Evt aardbeien oid ook lekker.
2. benodigdheden
springvorm, evt spuitzak, spatel om roomkaas mee uit te smeren en taartplateau wat kan draaien.
3. bereiding
- Zet de oven op 180 graden.
- Meng de karnemelk met de rode kleurstof en cacao door elkaar.
- Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
- Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
- Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak in ong 40 min gaar. (Vorige keer niet goed gelukt dus baktijd niet helemaal zeker!)
- Doe voor de roomkaascrème de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze romig. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles door tot een gladde crème.
- Als de cake is afgekoeld snij je hem in drieeën.
- Besprenkel de delen die je vult met Liquor 43.
- Spuit de roomkaas op de Liquor 43 en verspreid egaal.
- Doe wat witte chocolade brokjes over de roomkaas.
- Stapel de taart op.
- Smeer af met de overige roomkaascreme.
- Versieren met kruimels van de cake, vers fruit en witte chocolade schaafsel.
- Even op laten stijven in de koelkast, anders duvelt de taart in elkaar bij het snijden.
4. notities
Vorige keer gebakken in 1 springvorm (In originele recept staat 3 springvormen). Toen niet goed gegaard. Oventijd en temp wat aangepast, maar goed opletten hoe de taart gaart.
5. tags
taart, gebak, oven, red velvet, zoet