Bananenbrood

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Lynn van de Vorst

  • 3 eieren
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 220 gr bloem
  • 1tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 bananen + 1 voor topping
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 50 gr pure chocolade, fijngehakt
  • 50 gr hazelnoten of pecannoten fijngehakt

2. benodigdheden

  • bakblik
  • bakpapier

3. bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 gr (hetelucht).
  2. Mix de eieren en suiker luchtig (duurt 5 min).
  3. Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en spatel dit door de eieren.
  4. Prak 3 bananen en spatel dit door het beslag.
  5. Voeg de zonnebloemolie, chocolade en hazelnoten toe en roer tot een egaal beslag. Meng tot de olie goed is opgenomen in het beslag.
  6. Schenk het beslag in een ingevet bakblik.
  7. Top de cake af met banaan, chocolade, hazelnoten en bruine suiker.
  8. Bak 60-70 min af in de oven.