1. ingredienten
Receptje van Lynn van de Vorst
- 3 eieren
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 220 gr bloem
- 1tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 bananen + 1 voor topping
- 120 ml zonnebloemolie
- 50 gr pure chocolade, fijngehakt
- 50 gr hazelnoten of pecannoten fijngehakt
2. benodigdheden
- bakblik
- bakpapier
3. bereiding
- Verwarm de oven op 160 gr (hetelucht).
- Mix de eieren en suiker luchtig (duurt 5 min).
- Meng ondertussen de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en spatel dit door de eieren.
- Prak 3 bananen en spatel dit door het beslag.
- Voeg de zonnebloemolie, chocolade en hazelnoten toe en roer tot een egaal beslag. Meng tot de olie goed is opgenomen in het beslag.
- Schenk het beslag in een ingevet bakblik.
- Top de cake af met banaan, chocolade, hazelnoten en bruine suiker.
- Bak 60-70 min af in de oven.