Sloffenbodem

Nog geen tags

1. ingredienten

Voor de bodem:

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout

Voor het spijs:

  • half pakje spijs Dr Oetker (of zelf maken)
  • 1 ei

2. benodigdheden

  • sloffenring

3. bereiding

  1. Kneed alle ingredienten voor het deeg.Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 180gr.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de sloffenring in.
  4. Meng de spijs met een half of heel ei zodat het dunner is.
  5. Rol het deeg uit tot 7-8mm dik op de bakplaat.
  6. Steek met de sloffenring een bodem uit op de bakplaat.
  7. Doe het overige deeg tegen de rand aan de binnenkant van de slof.
  8. Vul met spijs.
  9. Bak de sloffenbodem in 23-28 min gaar.
  10. Sloffenring direct verwijderen na het bakken.

4. notities

5. tags

bakken, taart, sloffenbodem, gebak