1. ingredienten
Voor de bodem:
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 180 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr suiker
- 80 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 eidooier
- ½ citroen, rasp
- ¼ tl zout
Voor het spijs:
- half pakje spijs Dr Oetker (of zelf maken)
- 1 ei
2. benodigdheden
- sloffenring
3. bereiding
- Kneed alle ingredienten voor het deeg.Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180gr.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de sloffenring in.
- Meng de spijs met een half of heel ei zodat het dunner is.
- Rol het deeg uit tot 7-8mm dik op de bakplaat.
- Steek met de sloffenring een bodem uit op de bakplaat.
- Doe het overige deeg tegen de rand aan de binnenkant van de slof.
- Vul met spijs.
- Bak de sloffenbodem in 23-28 min gaar.
- Sloffenring direct verwijderen na het bakken.
4. notities
5. tags
bakken, taart, sloffenbodem, gebak