1. ingredienten
Receptje van Pien (boek 2)
Voor de bruscetta
- ciabatta bakbrood
- olijfolie
- knoflook
- peper
- zout
Voor de topping
- gorgonzola, een beetje 'geprakt' zodat het smeerbaar is
- prosciutto
- rijpe handpeer in dunne partjes gesneden
- vijgenjam
- verse tijm
2. benodigdheden
oven, grillpan
3. bereiding
Bruscetta:
- Verwarm de oven op ong 200 graden - hetelucht stand.
- Snijd de (onafgebakken) ciabatta in plakken.
- Doe wat olijfolie in een schaaltje en doe er fijngehakte knoflook bij naar smaak. (meestal 1 knoflook teentje per ciabatta)
- Laat de knoflook bij voorkeur even in de olijfolie trekken.
- Smeer de plakjes ciabatta in met het olijfolie/knoflook mengsel. Het is niet erg als er wat knoflook overblijft.
- Doe peper en zout over de ciabatta plakjes.
- Doe de ciabatta plakjes in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Liever iets te lang dan te kort.
Topping
- Grill de plakjes peer in de grillpan aan beide kanten.
- Besmeer de ciabatta sneetjes met gorgonzola.
- Doe een stukje prosciuto op de gorgonzola.
- Leg de gegrilde peer op het geheel.
- Doe wat vijgenjam op de peer.
- Garneer met wat verse tijm.
4. notities
- Vijgenjam te koop bij bakker v Dulk naast de Hoogvliet
- Je haalt ong 12 sneetjes uit een ciabatta
5. tags
bruscetta, antipasti, vlees, kaas, peer, gorgonzola, voorgerecht, borrelhapje