Bruscetta gorgonzola peer

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Pien (boek 2)

Voor de bruscetta

  • ciabatta bakbrood
  • olijfolie
  • knoflook
  • peper
  • zout

Voor de topping

  • gorgonzola, een beetje 'geprakt' zodat het smeerbaar is
  • prosciutto
  • rijpe handpeer in dunne partjes gesneden
  • vijgenjam
  • verse tijm

2. benodigdheden

oven, grillpan

3. bereiding

Bruscetta:

  1. Verwarm de oven op ong 200 graden - hetelucht stand.
  2. Snijd de (onafgebakken) ciabatta in plakken.
  3. Doe wat olijfolie in een schaaltje en doe er fijngehakte knoflook bij naar smaak. (meestal 1 knoflook teentje per ciabatta)
  4. Laat de knoflook bij voorkeur even in de olijfolie trekken.
  5. Smeer de plakjes ciabatta in met het olijfolie/knoflook mengsel. Het is niet erg als er wat knoflook overblijft.
  6. Doe peper en zout over de ciabatta plakjes.
  7. Doe de ciabatta plakjes in de oven tot ze licht goudbruin zijn. Liever iets te lang dan te kort.

Topping

  1. Grill de plakjes peer in de grillpan aan beide kanten.
  2. Besmeer de ciabatta sneetjes met gorgonzola.
  3. Doe een stukje prosciuto op de gorgonzola.
  4. Leg de gegrilde peer op het geheel.
  5. Doe wat vijgenjam op de peer.
  6. Garneer met wat verse tijm.

4. notities

  • Vijgenjam te koop bij bakker v Dulk naast de Hoogvliet
  • Je haalt ong 12 sneetjes uit een ciabatta

5. tags

bruscetta, antipasti, vlees, kaas, peer, gorgonzola, voorgerecht, borrelhapje