Desem focaccia

Nog geen tags

1. ingredienten

  • 250 gram T65 bloem
  • 60 gram actieve zuurdesem
  • 2 gram Gedroogde gist
  • 4 gram Zout
  • 175 gram Water
  • 30 gram Olijfolie extra vierge, een beetje met een milde smaak
  • rozemarijn
  • knoflook
  • tomaatjes
  • zeezout flakes

2. benodidheden

gietijzeren pan

kleine ovenschaal die in de gietijzeren pan past

mixer

3. bereiding

  1. snijd de knoflook en de rozemarijn fijn
  2. doe de olijfolie in een steelpannetje en verhit langzaam
  3. doe de knoflook en rozemarijn in het pannetje en laat even aanbakken. Let op! Niet te lang, want als je het gas uitzet, bakt het nog flink door in de hete olijfolie.
  4. doe de desemstarter in de mixkom en doe er het lauwwarme water bij
  5. voeg het zout en het bloem toe en mix door met de deeghaak: 5 min op stand 1, 5 min op stand 2
  6. voeg het warme oliemengsel toe in de mixkom en mix nog een minuut of 3 door
  7. doe wat stretch and folds
  8. laat een nacht rijzen in de oven
  9. verwarm de oven voor op 200 gr met de gietijzeren pan
  10. doe olijfolie op de focaccia
  11. prik er gaatjes in met je vingers
  12. doe er evt nog wat cherrytomaatjes op in kwartjes
  13. doe er wat zoutflakes op
  14. doe in de gietijzeren pan in de oven met de deksel erop
  15. bak 15 minuten
  16. haal de deksel eraf
  17. bak nog 3-5 minuten af
  18. bestrijk de warme focaccia met olijfolie

4. notities

-

5. tags

Italiaans, brood, desem, antipasti, borrel, lunch