1. ingredienten
- 250 gram T65 bloem
- 60 gram actieve zuurdesem
- 2 gram Gedroogde gist
- 4 gram Zout
- 175 gram Water
- 30 gram Olijfolie extra vierge, een beetje met een milde smaak
- rozemarijn
- knoflook
- tomaatjes
- zeezout flakes
2. benodidheden
gietijzeren pan
kleine ovenschaal die in de gietijzeren pan past
mixer
3. bereiding
- snijd de knoflook en de rozemarijn fijn
- doe de olijfolie in een steelpannetje en verhit langzaam
- doe de knoflook en rozemarijn in het pannetje en laat even aanbakken. Let op! Niet te lang, want als je het gas uitzet, bakt het nog flink door in de hete olijfolie.
- doe de desemstarter in de mixkom en doe er het lauwwarme water bij
- voeg het zout en het bloem toe en mix door met de deeghaak: 5 min op stand 1, 5 min op stand 2
- voeg het warme oliemengsel toe in de mixkom en mix nog een minuut of 3 door
- doe wat stretch and folds
- laat een nacht rijzen in de oven
- verwarm de oven voor op 200 gr met de gietijzeren pan
- doe olijfolie op de focaccia
- prik er gaatjes in met je vingers
- doe er evt nog wat cherrytomaatjes op in kwartjes
- doe er wat zoutflakes op
- doe in de gietijzeren pan in de oven met de deksel erop
- bak 15 minuten
- haal de deksel eraf
- bak nog 3-5 minuten af
- bestrijk de warme focaccia met olijfolie
4. notities
-
5. tags
Italiaans, brood, desem, antipasti, borrel, lunch