1. ingredienten
- 250 gr bloem
- half zakje instant gist (3 a 4 gram)
- 2 el fijne kristalsuiker
- halve tl zout
- 50 ml melk
- 100 gr gesmolten boter
- 1 ei
- 250 gr grove rietsuiker (kristalsuiker of lichtbruine basterdsuiker kan ook)
2. benodigdheden
3. bereiding
- Verwarm de oven voor (hete lucht) op 190 graden.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar (behalve de rietsuiker).
- Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur af en doe de melk hierbij. Roer kort.
- Doe de inhoud van het pannetje bij de droge ingrediënten.
- Kneed kort en voeg dan het ei toe.
- Kneed het geheel tot het een niet plakkerig deegje is.
- Laat ongeveer 20 minuten rijzen met een theedoek erop.
- Druk de lucht uit het deeg, kneed door en verdeel in 16 stukken.
- Rol tot lange slierten en rol deze slierten op een bord door de rietsuiker en vouw tot een krakeling.
- Doe de krakelingen in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
4. notities
Lidl heeft een soort grove caramel-rietsuiker die top is hiervoor.
5. Tags
bakken, koek, krakelingen, zoet