1. ingredienten
bodem:
- 200 gr spritsen
- 60 gr boter
taart
- 600 gr roomkaas
- 2 eieren
- 100 ml zure room
- 1,5 tl vanille aroma
- snufje zout
- 25 gr bloem
- 200 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
- Frambozensaus, zie recept
- Bakspray/boter voor invetten
2. benodigdheden
- Grote ronde springvorm
- Klein spuitje
- Sateprikker
3. bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Maal de spritsen fijn in de keukenmachine of m.b.v. een deegroller. Doe de boter in een pannetje en roer de koekkruimels hierdoorheen als de boter gesmolten is. Doe dit mengsel in een ingevette bakvorm met bakpapier. En doe dit in de oven voor 12 minuten. Haal de bodem uit de oven en zet de temperatuur op 130 graden onder en bovenwarmte.
- Doe de roomkaas, eieren, zure room, vanille aroma, bloem en zout bij elkaar en mix door.
- Spatel de witte chocolade erdoorheen.
- Doe het mengsel op de bodem en strijk een beetje glad.
- Doe trek de frambozensaus op met het spuitje en spuit stipjes in een cirkel op de taart.
- Strijk met het puntje van een sateprikker door de stipjes frambozensaus zodat het hartjes worden.
- Wat aluminiumfolie onder de springvorm tegen het lekken en doe de taart ongeveer 80 minuten in de oven. Zet de taart 6 uur in de koelkast en serveer met wat frambozensaus.
4. notities
5. Tags
bakken, cheesecake, taart, gebak, dessert, witte chocolade