Basilicumolie

Nog geen tags

1. ingredienten

Receptje van Pien

  • basilicum
  • zout
  • ijsklontjes
  • extra vierge olijfolie

2. benodigdheden

  • pan
  • kom
  • keukenpapier
  • kaasdoek
  • elastiekje

3. bereiding

  1. Pluk de basilium.
  2. Breng water aan de kook met wat zout.
  3. Zet een schaal klaar met koud water een ijsklontjes
  4. Blancheer de basilicum 3 seconden in het kokende water.
  5. Doe de basilicum direct minimaal 5 min in het ijswater.
  6. Haal de basilicum uit het ijswater en druk voorzichtig goed droog tussen keukenpapier.
  7. Doe de olijfolie en de basilicum in een hakmolen en maal fijn.
  8. Maak de kaasdoek nat en wring goed uit.
  9. Maak de kaasdoek met een elastiek vast aan een hoog glas.
  10. Giet het basilicum-oliemengsel door de kaasdoek. Laat zo 15-30 min staan afhankelijk van de hoeveelheid.
  11. Giet de olie in een spuitfles. Bewaar in de koelkast.

4. notities

Ook mogelijk met andere kruiden. Ruim 4 maanden te bewaren in de koelkast.