1. ingredienten
Receptje van Pien
- basilicum
- zout
- ijsklontjes
- extra vierge olijfolie
2. benodigdheden
- pan
- kom
- keukenpapier
- kaasdoek
- elastiekje
3. bereiding
- Pluk de basilium.
- Breng water aan de kook met wat zout.
- Zet een schaal klaar met koud water een ijsklontjes
- Blancheer de basilicum 3 seconden in het kokende water.
- Doe de basilicum direct minimaal 5 min in het ijswater.
- Haal de basilicum uit het ijswater en druk voorzichtig goed droog tussen keukenpapier.
- Doe de olijfolie en de basilicum in een hakmolen en maal fijn.
- Maak de kaasdoek nat en wring goed uit.
- Maak de kaasdoek met een elastiek vast aan een hoog glas.
- Giet het basilicum-oliemengsel door de kaasdoek. Laat zo 15-30 min staan afhankelijk van de hoeveelheid.
- Giet de olie in een spuitfles. Bewaar in de koelkast.
4. notities
Ook mogelijk met andere kruiden. Ruim 4 maanden te bewaren in de koelkast.