1. ingredienten
- 360 gr pasta
- klein bakje crème fraiche
- 3/4e potje groene pesto
- handje geroosterde pijnboompitjes
- zakje rucola
- parmezaanse kaas
- 4 kippendijen
- 4 plakken seranoham
- komijnzaad
- peper en zout
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- cherry tomaatjes
- salade caprese (zie recept hiervoor)
2. benodigdheden
3. bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Maak een marinade van olijfolie, peper, zout, komijnpoeder en Italiaanse kruiden. Marineer de kippendijen hierin.
- Rol de kippendijen in een plakje seranoham en strijk hier wat marinade op de bovenkant.
- Doe de kippendijen in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Check of ze gaar zijn door er eentje door te snijden. Let op dat de kip niet overgaar wordt.
- Kook de pasta en mix hier direct na het afgieten een paar tl creme fraiche en ongeveer ¾ potje pesto doorheen. Voeg Italiaanse kruiden toe. Voeg de cherry tomaatjes en pijnboompitjes toe. Strooi de parmezaanse kaas over de borden voor het serveren en leg wat rucola op de pasta.
4. notities
5. tags
Koken, pasta, Italiaans, hoofdgerecht, vlees