Vloerbrood

Nog geen tags

1. ingredienten

  • 500 gr bloem
  • 325 ml lauwwarm water
  • 7 gr droge gist
  • 10 gr zout

2. benodigdheden

  • evt deegschraper
  • scherp mesje om te kerven
  • pizza/broodsteen

3. bereiding

  • Giet je bloem over het keukenblad
  • Strooi de gist en zout over je bloem, meng met je handen
  • Maak nu een gat in het midden van je bloem
  • Giet het water in het gat
  • Meng het water en de bloem met je handen totdat er zich een deeg vormt
  • Kneed nu het deeg voor 10 á 15 minuten
  • Laat het deeg rusten in een met bloem bestuifde kom, dek de kom af om uitdroging te voorkomen
  • Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 °C, liefst met pizza/broodsteen.
  • Zodra het deeg in volume is verdubbeld (circa 1-1,5 uur), is het gereed om af te bakken
  • Kieper de kom ondersteboven en laat het deeg vallen op een met bloem bestuift werkblad
  • Snijd in de bovenkant van het deeg inkepingen met een scherp mesje
  • Plaats het deeg op een baksteen of ovenplaat
  • Plaats ook een bakje met lauwwarm water onderin de oven
  • Bak het brood in 40-45 minuten goudbruin en gaar
  • Leg het brood uit de oven op een rooster en eet het zo vers mogelijk

4. notities

recept van Seth, kan ook in de keukenmachine

5. tags

brood, basisrecept