1. ingredienten
- 500 gr bloem
- 325 ml lauwwarm water
- 7 gr droge gist
- 10 gr zout
2. benodigdheden
- evt deegschraper
- scherp mesje om te kerven
- pizza/broodsteen
3. bereiding
- Giet je bloem over het keukenblad
- Strooi de gist en zout over je bloem, meng met je handen
- Maak nu een gat in het midden van je bloem
- Giet het water in het gat
- Meng het water en de bloem met je handen totdat er zich een deeg vormt
- Kneed nu het deeg voor 10 á 15 minuten
- Laat het deeg rusten in een met bloem bestuifde kom, dek de kom af om uitdroging te voorkomen
- Verwarm de oven voor op een temperatuur van 220 °C, liefst met pizza/broodsteen.
- Zodra het deeg in volume is verdubbeld (circa 1-1,5 uur), is het gereed om af te bakken
- Kieper de kom ondersteboven en laat het deeg vallen op een met bloem bestuift werkblad
- Snijd in de bovenkant van het deeg inkepingen met een scherp mesje
- Plaats het deeg op een baksteen of ovenplaat
- Plaats ook een bakje met lauwwarm water onderin de oven
- Bak het brood in 40-45 minuten goudbruin en gaar
- Leg het brood uit de oven op een rooster en eet het zo vers mogelijk
4. notities
recept van Seth, kan ook in de keukenmachine
5. tags
brood, basisrecept