1. ingredienten
voor 8 tompoucen
- 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- 1x banketbakkersroom recept
- 500 ml slagroom
- 40 gr suiker
- 2 zakjes klopfix
- 150 gr poedersuiker
- 4 el witte rum of ander likeur
- Oranje of roze kleurstof
2. benodigdheden
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
3. bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Wanneer het half ontdooit is snij je deze door de helft en prik er gaatjes in met een vork.
- Bak de koekjes 5 min op 180 graden.
- Druk de koekjes zachtjes plat met een theedoek en bak ze nog 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Maak de glazuur door de poedersuiker met wat rum en kleurstof (roze of oranje) te mengen. Voeg evt wat water toe. Het glazuur hoeft niet mooi vloeibaar te zijn. Dit doe je door het even au bain-marie te verwarmen of kort in de magnetron. Breng het glazuur aan op 8 koekjes wanneer het mooi vloeibaar is en soepel van je lepel of spatel loopt
- Mix de slagroom met de suiker en klopfix goed luchtig.
- Spuit de banketbakkersroom op de 8 blanco koekjes.
- Spuit de slagroom op de banketbakkersroom
- Doe de koekjes met glazuur op de slagroom.
- Spuit een mooie streep slagroom op het glazuur.
4. notities
Pas opspuiten vlak voor serveren ivm dan nog knapperig
Glazuur maken met Nobeltje is heel lekker.
Evt halve tompoucen maken (vierkantjes) voor een kleiner gebakje.
5. tags
Bakken, tompouce, gebak, zoet